#2 HOLIDAY | jalan-jalan buang duit

2nd day (sambungan dari entry NIE)

rase happy nak mampos taw! (tapi tade la mampos lagi, Alhamdulillah Allah masih panjangkan umor hambanya ini untuk memperbanyakkan lagi amal ibadat ) and time tu rase macam ta pecaye je dapat jumpa dengan sayangs2 aku..






lunch time !!! so singgah makan kat SUP MELETUP
melotup-lotup mulut den makan sup ni, sodap !

then after lunch kami pegi swimming, yeah (!)
dah lame giler ta pegi bergumbira mandi manda sesame~~, lompat sane sini .



tapi masa tu berlalu dengan cepat.. tup2 petang tu da nak kena balik Penang, ta puas lagi nak jenjalan gurau senda dengan dorang sebenarnye tapi disebabkan masa menceburui kami maka dengan ini aku terpaksa lah membuat kos lepas tambahan pula takdir tidak  menyebelahi aku maka terpaksa dan dipaksa beli tiket 8.30 malam..

* kebas kat Mr. Google 

first time kot masuk pudu sentral ni. memang banyak dah berubah.

sampai Pudu dalam pukul 6.00 petang nak tunggu pun awal lagi so ape lagi jalan-jalan la dulu kat petaling street yang barang 10 hinggit jadi 100 hinggit! tapi aku ni pantang tengok barang, tangan kiri asyik gatal2 je nak soh aku kua duit! maka terbelilah perfume yang konon2nya RM95.00 ni, last2 tokey tu bagi aku RM10.00, memey ta masuk akal la, taw ta die cakap " sebab u ni orang Malaysia, thats y i bagi kat u murah.." eleh sebenarnyer harga FiveRinggit je kot .. *tapi aku beli gak, hehe soft je bau die..

ni la perfume yang aku cakap tu DKNY beb. HAHAHAH

then jalan punya jalan da dak dekat pukul 8. and aku pun tros g kat station bus. kang ta pasal2 kena tinggal plakkan. babai orang KL 

p/s : thanx CikTehKhalida sebab sudi hantar kat Pudu Sentral. big hugs (n.n)

yang bagus , elok, sempurna daripada Allah S.W.T dan yang buruk dan kurang itu daripada diri saya sndiri   

                                                                         




love ,
aniecce

Bila Ramadhan menjelma

Assalamualaikum & Salam Ramadhan 


masa berlalu dengan pantas, kali ni dah masuk 22 tahun aku menyambut bulan Ramadhan. Allhamdulillah, syukur kepada Allah S.W.T. coz memberi berkesempatan bertemu kita pada kali ni. dengar je Ramadhan automatik la semua warga Muslimin & Muslimat WAJIB berpuase. puase ni menahan diri daripada makan dan minum, selain itu ia juga baik bagi kesihatan. 

" Dr. Hisyam Ibrahim Al-Khatib, dalam kitab ‘Al-Wafiz Fi Al-Tib’ menjelaskan puasa juga telah memberi peluang kepada organ-organ di dalam tubuh badan untuk memperbetulkan semula sistem penghadaman. Pengambilan makanan yang tidak terkawal atau lebih daripada kadar keperluan badan juga menyebabkan sistem yang bertindak mengawal badan terpaksa bekerja lebih kuat bagi mengimbangi seluruh pergerakan badan. Oleh itu, penyakit-penyakit seperti seperti tekanan darah tinggi, pertambahan lemak dan peningkatan gula dalam darah amat mudah menyerang dan melemahkan kekuatan badan seseorang individu. Jadi, berpuasa adalah jalan terbaik bagi memulihkannya kerana dengannya wujud satu sistem baru dalam badan yang bertindak mematikan sel-sel lama untuk digantikan dengan sel-sel baru yang lebih baik dan bertenaga."

hahaha SETAN pun kena ikat. padan ngn muka kau setan,


tapi ade jugak setan yang tinggalkan pesanan.hehe 


En. Setan ni dah diikat so dengan itu marilah kita sama-sama memperbanyakkan lagi melakukan amal ibadat di bulan yang penuh makna ni. menambahkan lagi pahala antaranya dengan

bersedekah


baca quran

 solat terawih

and lastly pesanan aku
jangan sesekali berniat atau sengaja nak ponteng puase taw


SALAM RAMADHAN


Anak gorila gagah perkasa,
Amat terkenal di Kampung Sentosa,
Maaf andai terkasar bahasa,
Saya ucapkan selamat berpuasa.




love,
aniecce

#1 HOLIDAY | wonderfull FRIDAY

Assalamualaikum and verrry good morning/ afternoon /night to all of you! 


DESTINATION KL - SOMBAN - THE MINES

finally, berjaya jugak jumpa dengan kengkawan yang satu kepala hotak ni! TQ korang im very enjoy, and very fun !! untuk tidak membuang masa lagi. nah amek cow kaw tengok la gamba-gambar ni. hehe






i love you all 

 dayang & ida 

ein & me

dayang, me & wanee bee 

 me , ida & wanee bee yang sweet




 ein yang gorgeous 

 ida yang comel & ketot. haha

dayang yang tinggi & chantek and she available :)


Allhamdulillah, dah lame rasenye aku ta sehappy sebahagia segila nie! dah lama ta merase nikmat hidup ni gelak kuat sampai ta terhenti, kentut pusing sana sini sampai pening, jalan-jalan sampai sakit otot-otot kaki, otot-otot badan, tulang mulang menjadi kok krek kok krek *bunyi tulang macam citer P.Ramlee 


BERSAMBUNG . . . . . 

okeyh babai.. nantikan sambungan nye okey ! okey ! okeeeeeyyyyy ! *cakap macam johan


terimas sebab sudi membulatkan mata untuk reading this bad entry




love,
aniecce